.single.et_pb_pagebuilder_layout.et_full_width_page .et_post_meta_wrapper{display:none;}

Masterclass Landschapsfotografie 360

Masterclass Landschapsfotografie 360.

Van fotograferen tot post processing

Je bent een enthousiaste landschapsfotograaf. Je bent de fotografie techniek machtig en je kent je camera goed.

Je bent in het bezit van een stevig statief, grijs (verloop)filters en een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Je wilt de finesses weten van de landschapsfotografie en je wilt weten hoe je een foto moet maken die “werkt”.

Je wilt weten hoe ik mijn landschapsfoto’s nabewerk én je wilt meedoen in het bespreken van de tijdens de workshop gemaakte foto’s.

Dan is deze workshop iets voor jou!

Workshop Landschapsfotografie Friese Waddenkust

Leer kijken als een landschapsfotograaf. Tijdens deze 4 uur durende workshop leert u unieke foto’s maken langs de Friese Waddenkust. Belangrijke zaken als voorbereiding, materiaalkeuze van bijvoorbeeld objectieven, statief en filters en het lezen van het licht komen uitgebreid aan bod. Tot aan zonsondergang zullen we tijd besteden aan de (basis)technieken van de landschapsfotografie om deze vervolgens in praktijk te brengen. Na de zonsondergang gaan we experimenteren met onder andere lange sluitertijden en fotografie bij weinig licht.

Workshop Landschap- en natuurfotografie Drentsche Aa

Tijdens deze 4 uur durende workshop leert u unieke foto’s maken in en van het prachtige Nederlands landschap van het Nationaal Park Drentsche Aa. Dit is het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. U leert te kijken als een echte fotograaf. Naast belangrijke zaken als compositie, perspectieven en camera-instellingen wordt er tijdens de workshop ook aandacht besteed aan materiaalkeuze van bijvoorbeeld objectief, statief en software. Kennis van een gebied en de kenmerkende soorten planten en dieren helpt om betere landschapsfoto’s te maken.

Workshop Landschap- en natuurfotografie Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland en is dan ook niet voor niets al sinds 1991 aangewezen als Nationaal Park. In het Dwingelderveld liggen meer dan zestig vennen en veentjes en behalve de grote stille heide omvat dit natuurgebied een ongeveer net zo groot bosareaal.

Tijdens deze 4 uur durende workshop leert u kijken als een natuurfotograaf: wat is boeiend om te fotograferen. Naast belangrijke zaken als compositie, perspectieven en camera-instellingen, besteden we ook aandacht aan het gebruik van statief en andere hulpmiddelen.

Ik organiseer Privé Workshops, Masterclasses en thema Workshops Landschapsfotografie voor de gevorderde fotograaf. Daarnaast geef ik in samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl een drietal verschillende algemene workshops landschap- en natuurfotografie én ben ik reisleider voor Fotografie-Reizen.nl.

Veel tijd breng ik door in gebieden als het Drentsche Aa gebied, Het Dwingelderveld, het Lauwersmeer gebied en de noordelijke Waddenzeekust.

“De schoonheid van de natuur is mijn inspiratie. Ik wil het gevoel van het moment overbrengen in mijn foto’s door het gebruik van goede composities en prachtig licht”.

 

Tijdens de workshops en fotoreizen zal ik mijn ervaringen, kennis en enthousiasme voor de fotografie met u delen, ik zal u anders naar het landschap en de natuur laten kijken en u inspireren en enthousiasmeren om er vooral veel op uit te trekken met de camera!

 

Zowel de groeps- als privé workshops worden met in achtneming van de RIVM richtlijnen gehouden.

Privé Workshop

Geschikt voor:

Beginnende fotografen, fotografen met enige ervaring , Gevorderden.

Programma

 • Het betreft een privé workshop waar de nadruk op de natuur-, landschaps- of avondfotografie ligt.
 • We gaan in deze workshop in op compositie, filtergebruik, fotografisch kijken en sfeer.
 • Voor de beginnende fotograaf zal de nadruk op de basis beginselen van de fotografie en de camerabeheersing liggen.
 • De duur van de workshop is 3 uur.
  • Bij een workshop Landschapsfotografie werken we richting de zonsondergang. Aanvang is 2,5 uur voor zonsondergang tot een half uur na zonsondergang.
  • Bij een workshop Avonfotografie beginnen we een uur voor zonsondergang en eindigen we 2 uur na zonsondergang.
  • Een workshop Natuurfotografie kunt u kiezen voor de zonsopkomst of zonondergang.
 • Locatie: In overleg.
  • Denk hierbij voor de landschapsfotografie aan het Friese Wad bij Wierum, Ternaard of Moddergat. De IJsselmeerkust bij bijvoorbeeld Stavoren of Hindeloopen. Of een locatie naar keuze.
  • De workshops avond- en natuurfotografie kunnen plaatvinden op een locatie naar keuze.
 • Voorwaarden
  • Maximaal 2 deelnemers per workshop.
  • We houden 1,5 meter afstand.
  • U bent geen verplichte thuisblijver volgens de richtlijnen van de RIVM.
  • Een statief is verplicht. Zodat ik op gepaste afstand op uw camera kan kijken.

Masterclass Landschapsfotografie 360

Van fotograferen tot post processing

Je bent een enthousiaste landschapsfotograaf. Je bent de fotografie techniek machtig en je kent je camera goed.

Je bent in het bezit van een stevig statief, grijs (verloop)filters en een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Je wilt de finesses weten van de landschapsfotografie en je wilt weten hoe je een foto moet maken die “werkt”.

Je wilt weten hoe ik mijn landschapsfoto’s nabewerk én je wilt meedoen in het bespreken van de tijdens de workshop gemaakte foto’s.

Dan is deze workshop iets voor jou!

 

Pluk de dag!

We plukken de dag en gaan met maximaal 5 deelnemers op pad om de zonsopkomst of -ondergang mee te pakken.  Tijdens deze 5 uur durende Masterclass herhalen we kort de technieken die in de landschapsfotografie veel gebruikt worden en leer ik je te kijken door de ogen van een landschapsfotograaf. Daarna gaan we op zoek naar de beste foto die wij tijdens de omstandigheden van dat moment kunnen maken. Dit doen we door het licht te lezen, de juiste compositieregels toe te passen en “het Moment” voor het maken van de foto te vinden. Ook geef ik jullie een paar opdrachten die van pas zijn voor de fotobewerking.

Deze masterclass is opgedeeld in twee delen:

 1. Tijdens het eerste deel gaan we 2,5 uur fotograferen op locatie bij de gezonken praam bij Wierum. Als het mooie licht voorbij is gaan we terug naar de kant en is deel 1 voorbij.
 2. Het tweede deel vindt in de avond plaats kort na het praktijkdeel. We gaan op deze avond 2,5 uur online met elkaar de fotobewerking en beoordeling doen. Op deze manier kan ik jullie op een veilige manier meenemen in de manier hoe ik mijn fotobewerking doe. Dit doe ik door 1 foto van iedere deelnemer te bewerken. Vervolgens kunnen we samen de fotobeoordeling doen. Daarnaast zal ik jullie nog een aantal bewerkingstechnieken leren waardoor je nog meer uit je foto kunt halen. Het enige wat je nodig hebt is een computer. laptop of tablet met een webcam en een microfoon.

Landschapsfotografie 360 dus!

Locatie: De gezonken praam bij Wierum.

 • Voorwaarden
  • Minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers per workshop
  • Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt de deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum
  • U kunt de reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. Mocht u niet kunnen komen, dan mag u ook zelf voor vervanging zorgen. Uw deelnamebevestiging is overdraagbaar, echter verwachten wij van u wel de gegevens van de plaatsvervangende deelnemer.
  • We houden 1,5 meter afstand.
  • U bent geen verplichte thuisblijver volgens de richtlijnen van de RIVM.
  • Een statief is verplicht. Zodat ik op gepaste afstand op uw camera kan kijken.

Masterclass Panoramafotografie 360

“Je ziet een landschap voor je in al zijn pracht. Waar je ook kijkt, je ziet overal schoonheid en die wil je het liefst compleet op de foto zetten.

Dan wordt het tijd om een panorama te gaan maken.”

Van fotograferen tot post processing

Heb jij altijd al willen leren hoe je een dergelijk landschap door middel van een panorama in beeld kunt brengen? Dan is de Masterclass Panoramafotografie 360 iets voor jou!

Je bent een enthousiaste landschapsfotograaf. Je bent de fotografie techniek machtig en je kent je camera goed.

Je wilt, naast panorama’s op locatie schieten,  weten hoe ik mijn panoramafoto’s “stitch” en nabewerk én je wilt meedoen in het bespreken van de tijdens de masterclass gemaakte panorama’s.

Deze Masterclass is opgedeeld in twee delen:

 • Op locatie

Op locatie gaan we met maximaal 3 deelnemers het complete praktijkgedeelte van de panoramafotografie doornemen. Van de voorbereiding tot aan het maken van de panorama zelf.

We werken tijdens deze 3 uur durende sessie op locatie richting de zonsondergang en we gaan op zoek naar de beste panoramafoto die wij tijdens de omstandigheden van dat moment kunnen maken. Naast de panorama-techniek gaan we ook leren hoe het licht te lezen, de juiste compositie voor een panorama te maken en “het Moment” voor het maken van de foto te vinden.

 • Beeldbewerking en – beoordeling

Na ongeveer 3 uur verlaten we het fotografie-toneel.

Het beeld bewerken en beoordelen van de panorama’s gaan we op een avond kort na de sessie op locatie online doen.

We gaan op deze avond 3 uur online met elkaar de het samenstellen van de panorama’s, de nabewerking en beoordeling stapsgewijs doen. Op deze manier kan ik jullie op een “Corona-veilige” manier meenemen in de manier hoe ik mijn panorama post processing doe. Je kunt eventueel zelf alle stappen, thuis  op je eigen computer, meedoen.Het enige wat je nodig hebt is een computer. laptop of tablet met een webcam en een microfoon.

Ik gebruik voor mijn post-processing Adobe Lightroom en Photoshop. Op basis van deze software zal de uitleg plaatsvinden.

Met deze twee stappen is de cirkel rond. Panoramafotografie 360 dus!

Voorwaarden

 • Minimaal 3 en maximaal 3 deelnemers per workshop.
 • Ik geef deze Masterclass uitsluitend bij voldoende aanmeldingen. Meld je daarom vrijblijvend aan. Bij voldoende aanmeldingen plan ik in overleg met de 3 deelnemers een geschikte datum.
 • U kunt de reservering kosteloos omboeken naar een andere workshop tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. Mocht u niet kunnen komen, dan mag u ook zelf voor vervanging zorgen. Uw deelnamebevestiging is overdraagbaar, echter verwachten wij van u wel de gegevens van de plaatsvervangende deelnemer.

Workshop Friese Waddenkust

Deze workshop voor gevorderden geef ik in samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl. De inschrijving en afhandeling gaat via hun website. Klik op de datum hieronder voor meer informatie en om je in te schrijven.

Data workshop Landschapsfotografie aan het Friese Wad:

Workshop Dwingelderveld

Deze workshop voor beginners of fotografen met enige ervaring wordt door mij gegeven in samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl. De inschrijving en afhandeling gaat via hun website. Klik op de datum hieronder voor meer informatie en om je in te schrijven.

Data workshop Natuur- en Landschapsfotografie Dwingelderveld

Workshop Drentsche Aa

Deze workshop voor beginners of fotografen met enige ervaring wordt door mij gegeven in samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl. De inschrijving en afhandeling gaat via hun website. Klik op de datum hieronder voor meer informatie en om je in te schrijven.

Data workshop Natuur- en Landschapfotografie Drentsche Aa

Fotografie-Reizen.nl

Fotografie-reizen.nl organiseert fotoreizen over de hele wereld, van fotografie reizen in Nederland en Europa tot fotoreizen in andere continenten.Onze fotografen kenmerken zich door een enorme passie voor hun vak en hun gedrevenheid om hun fotografiekennis op anderen over te brengen. Daarnaast is Fotografie-reizen.nl officieel touroperator en aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO en de branchevereniging VvKR. Met onze georganiseerde fotoreizen maken wij het onderscheid.

Kijk op de site van fotografie-reizen.nl om de data en beschikbaarheid te bekijken)

Copyright © Ron ter Burg Photography

Alle afbeeldingen en overige content op deze site zijn eigendom van Ron ter Burg Photography. Deze site en content op deze site mag niet worden gedownload, gekopieerd en overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Ron ter Burg. Copyright © Ron ter Burg Photography, all rights reserved.

Verkoop en informatie

Neem voor advies en informatie contact op via:

Telefoon:  +31 (0)6 54 75 55 73
Mail: info@ronterburg.com