.single.et_pb_pagebuilder_layout.et_full_width_page .et_post_meta_wrapper{display:none;}

 “Ron ter Burg’s Blog.”

“sharing some thoughts, what’s on his mind.”

20240511 – Noorderlicht!

20240511 – Noorderlicht!

Gisteravond was het de bedoeling dat ik met @ronmeijer.frl op noorderlichtjacht zou gaan. We hadden om 22.00 uur bij de gezonken praam nabij Wierum afgesproken.
Ron zou eerst nog even de zonsondergang bij de praam gaan fotograferen. Ik had daarvoor geen tijd.

Eenmaal op locatie aangekomen, zag ik Ron onder het slik bij de auto staan. Hij was vast komen te zitten in het slik en kon zich alleen los krijgen als hij uit zijn waadpak zou stappen.
Voor Ron was dat het einde van het fotografie avontuur. Zo zie je maar weer dat, ondanks je ervaring met het Wad, je toch nog verrast kan worden.

Voor mij begon de noorderlichtjacht pas. De activiteit van de zon was beduidend minder, maar het geduld werd beloond met prachtig paars noorderlicht boven de vuurtoren van Schiermonnikoog.
Voor mij was het missie geslaagd.

Lees meer
20230311 – Magische Winterochtend

20230311 – Magische Winterochtend

Soms heb je van die magische ochtenden. Vanochtend was er zo één. Wat is de natuur prachtig onder deze fantastische omstandigheden.

Samen met Gelinda ter Burg – Schriemer ben ik in alle vroegte richting het Mensingebos getrokken. Dan ben je er als eerste en valt rust en het prachtige licht op de sneeuw samen. Genieten met een een grote G! 😊.

Deze foto is gemaakt met mijn Samsung GSM. Onvoorstelbaar soms wat voor mooie beelden de telefoons van tegenwoordig kunnen maken.

Lees meer
20230227 – Noorderlichtkoorts

20230227 – Noorderlichtkoorts

27-02-2023 Een avond van twijfel. Na alle prachtige foto’s van het Noorderlicht van de avond ervoor, werd ik aardig geïnspireerd om zelf ook dit prachtige natuurverschijnsel te gaan zien en fotograferen.
Maar er werd flink wat bewolking voorspeld, dus de twijfel sloeg toe…gaan of niet gaan.
Uiteindelijk zijn Gelinda ter Burg – Schriemer en ik toch maar richting Moddergat gereden.
Ik wist niet wat ik zag! Zo druk had ik het daar nog nooit gezien! De dijk stond vol met gelijkgestemden die allemaal een glimp van het noorderlicht wilden opvangen.
Wij zijn snel doorgelopen naar de palenrij en hebben ons plekje gevonden.
Ondanks de bewolking was het noorderlicht prima te zien. 😊
Exif: Sony A7R3- Sony 16-35, iso 1600, f4,5, 30 sec.

Lees meer

Copyright © Ron ter Burg Photography

Alle afbeeldingen en overige content op deze site zijn eigendom van Ron ter Burg Photography. Deze site en content op deze site mag niet worden gedownload, gekopieerd en overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Ron ter Burg. Copyright © Ron ter Burg Photography, all rights reserved.

Verkoop en informatie

Neem voor advies en informatie contact op via:

Telefoon:  +31 (0)6 54 75 55 73
Mail: info@ronterburg.com