.single.et_pb_pagebuilder_layout.et_full_width_page .et_post_meta_wrapper{display:none;}

 “Ron ter Burg’s Blog.”

“sharing some thoughts, what’s on his mind.”

20220702 – Magisch Wad

20220702 – Magisch Wad

Soms heb je van die avonden dat alles bij elkaar komt. Zo ook tijdens de zaterdagworkshop Landschapsfotografie aan het Friese Wad van afgelopen weekend. De temperatuur was prima, de groep was enthousiast en de omstandigheden waren fantastisch.

Als formule 1 fan zag ik dat het regende op Silverstone. Vaak geldt, als het in Engeland regent en er de volgende dag hier regen verwacht wordt, de kans op mooie rode luchten groot is. Dit komt door de hoge bewolking die vooraan een lagedrukgebied opgestuwd wordt.

Dit was exact wat er afgelopen zaterdag gebeurde en dit leverde een prachtige zonsondergang op.

Wat is het Wad dan een magische plek!

Lees meer
20220521 – Workshop Aekingerzand

20220521 – Workshop Aekingerzand

Gisteren was het weer heerlijk vertoeven op het Aekingerzand. Tijdens de workshop met een groep zeer gezellige en leergierige deelnemers hebben we een klein deel van dit prachtige gebied verkend en uiteraard gefotografeerd.

Lees meer
20220513 – Paal 17 Texel

20220513 – Paal 17 Texel

Nog even nagenieten van een heerlijke avond op het strand van Texel bij Paal 17.
Vroeger als fanatiek windsurfer kwam ik hier al om in de branding te surfen. Toen vond ik het een magische en heerlijke plek.
Jaren later, en inmiddels het windsurfen achter mij gelaten, heb ik deze plek weer bezocht en het gevoel was nog steeds hetzelfde.
Fijn weekend allemaal!
Mvg,
Ron
Haida Filter Haida-Filters Nederland Sony Nederland

Lees meer
20220204- NIEUW! Workshop Aekingerzand

20220204- NIEUW! Workshop Aekingerzand

Leer het afwisselende landschap van het Aekingerzand zo indrukwekkend mogelijk op de foto te zetten.

Richting de zonsondergang leer je alles over de elementen voor een goede compositie, filtergebruik, het licht lezen en fotografisch kijken.
Leer kijken als een landschapsfotograaf, de elementen voor een goede landschapsfoto herkennen en balans in jouw foto brengen. Dit alles brengen in de praktijk tijdens het mooie licht van de zonsondergang.

Heb jij dat ook vaak? Het gevoel dat je een foto hebt gemaakt tijdens een prachtig moment, maar dat dit niet in de foto tot uiting komt?
Worstel je met het maken van een goede compositie voor een landschapsfoto waardoor jouw foto weinig diepte heeft? Dan is deze workshop iets voor jou!

Lees meer
20210905- Vroege ochtend in Bakkeveen

20210905- Vroege ochtend in Bakkeveen

Vroege ochtend in Bakkeveen

Vanochtend was zo’n ochtend. Je bekijkt de weersverwachting voor vanochtend en beseft dat het wel eens erg mooi kon worden. En niets was minder waar!

Ik had met Ron Meijer afgesproken om samen op pad te gaan om zijn gloednieuwe panoramakop uit te proberen. Ik kon hem dan mooi wat tips en tricks geven.
Om 04:45 uur ging de wekken en een korte blik uit het raam vertelde mij dat het raak was. Het was mistig!
Nu snel opfrissen en met gezwinde spoed richting de Bakkeveense Duinen. Een prachtig natuurgebied waar de heide volop bloeit.
Even voor 6 uur stond ik daar met Ron op de parkeerplaats, waar ook Arjan Sijtsema uit de auto stapte. Dit deed mij beseffen dat het wel eens druk kon worden in de vroege ochtend.
Ron en ik hadden een plek gevonden met veel variatie. Een zandpad, heide, groen mos en vergeeld gras. Een heerlijke omgeving met volop mogelijkheden voor de zonsopkomst en om panorama’s te schieten.
We werden beloond met prachtig licht wat ook nog eens lang mooi bleef. We konden ons dus heerlijk uitleven om vervolgens met een geheugenkaart vol mooie foto’s voldaan weer huiswaarts te keren.

Lees meer

Copyright © Ron ter Burg Photography

Alle afbeeldingen en overige content op deze site zijn eigendom van Ron ter Burg Photography. Deze site en content op deze site mag niet worden gedownload, gekopieerd en overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Ron ter Burg. Copyright © Ron ter Burg Photography, all rights reserved.

Verkoop en informatie

Neem voor advies en informatie contact op via:

Telefoon:  +31 (0)6 54 75 55 73
Mail: info@ronterburg.com