.single.et_pb_pagebuilder_layout.et_full_width_page .et_post_meta_wrapper{display:none;}

 ~ Haida Filters ~

“Een gebruiksvriendelijk filtersysteem van top kwaliteit.”

Filters voor landschapsfotografie

 

Filters zijn een must voor de landschapfotograaf. Met name grijs verloopfilters zorgen voor en uitgebalanceerde belichting van je landschapsfoto. Tijdens mijn workshops kan je het verschil ervaren door zelf aan de slag te gaan met filters. De filters die ik veelal gebruik zijn grijs verloopfilters met een harde overgang (GND), grijs filters (ND) en polarisatiefilters.

 

Haida filters

De zoektocht naar een goed filtersysteem is een lastige. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende merken en kwaliteiten dat een goede keuze maken lastig is.

In de zoektocht naar een goed filtersysteem kijk ik naar de volgende punten:

  • Zijn de filters kleur neutraal. Met name bij langere sluitertijden kan er bij kwalitatief mindere filters een kleurzweem (rood, paars of groen) optreden.
  • Is het filtersysteem handig te monteren.
  • Is de houder stevig en robuust.
  • Zijn de filters eenvoudig te wisselen.
  • Zijn de filters robuust. Beschadigen ze niet snel als ze vallen en komen er niet snel krassen op.
  • En het allerbelangrijkste: levert het gebruik van de filters het gewenste effect en de gewenste kwaliteit in mijn foto’s op.

Al deze punten komen voor mij samen in het Haida M10 filtersysteem, de Haida M10 filterhouder en de Red Diamond ND insteek- en “ Drop-In” filters.
De Red Diamond filters zijn gemaakt van het optisch zuivere K9 glas, zijn neutraal in kleurweergave ( geen kleurzweem ) en zijn voorzien van een speciale Haida Nano coating waardoor ze Shock- en Scratch-proof zijn, de R5 afgeronde hoeken bij de insteek filters zorgen voor een soepele plaatsing in o.a. de Haida M10 filterhouder

De Haida M10 Filterhouder is via een adapterring eenvoudig en snel op je objektief te monteren en heeft ruimte voor 1 “Drop-In” filter en 2 insteekfilters ( 100x100mm Grijsfilters of 100x150mm Grijsverloop filters ), de “ Drop-In” filters zijn beschikbaar als CPL ( Circulair Polarisatie ) en grijsfilters ( ND ) filters.
Bij een volledige bezetting is de Haida M10 filterhouder vignetteringsvrij bij 16mm op een Full Frame sensor.
De Haida M10 filterhouder kit bestaat uit een M10 filterhouder, een adapterring, een “Drop-In” CPL filter en een “Drop-In” Light Barrier die je gebruikt om het “Drop-In” filterslot af te dekken als er geen “ Drop-In” filter geplaatst is, zo is er geen kans op licht inval.

 

Meer informatie:

Voor een goed advies / informatie over of een mogelijke aanschaf van het Haida M10 filtersysteem ( M10 filterhouder en de Red Diamond ND insteek- en “ Drop-In” filters ) verwijs ik je graag door naar de website van onze partner en filterspecialist Omnifoto.nl  Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie:

 

Copyright © Ron ter Burg Photography

Alle afbeeldingen en overige content op deze site zijn eigendom van Ron ter Burg Photography. Deze site en content op deze site mag niet worden gedownload, gekopieerd en overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Ron ter Burg.Copyright © Ron ter Burg Photography, all rights reserved.

Verkoop en informatie

Neem voor advies en informatie contact op via:

Telefoon:  +31 (0)6 54 75 55 73
Mail: info@ronterburg.com