.single.et_pb_pagebuilder_layout.et_full_width_page .et_post_meta_wrapper{display:none;}

 “De schoonheid van de natuur is mijn inspiratie.”

“Ik wil het gevoel van het moment overbrengen in mijn foto’s door het gebruik van goede composities en prachtig licht.”

Ik ben free-lance fotograaf, geboren in 1969, en woonachtig in Roden, in de kop van Drenthe.
Ten noorden van Roden ligt het Lauwersmeergebied en de Waddenzee; ten zuiden van Roden ligt de prachtige bosrijke natuur van Drenthe.
Voor mij dus de ideale omgeving om mijn passie, de natuur- en landschapsfotografie, uit te oefenen.

Ik breng veel tijd door in gebieden als het Drentsche Aa gebied, Het Dwingelderveld, het Lauwersmeer gebied en de noordelijke Waddenzeekust.
Deze gebieden voelen dan ook als “mijn achtertuin”.

Ik ben in 1991 begonnen met fotograferen en heb mij de fotografie-techniek meester gemaakt in het analoge tijdperk. Al snel heb ik de keuze gemaakt voor de natuur- en landschapsfotografie en inmiddels sta ik bekend als een ervaren en toegewijde landschapsfotograaf. Hiermee heb ik verschillende prijzen gewonnen in nationale en internationale fotowedstrijden.

Tijdens de workshops deel ik mijn ervaringen, kennis en enthousiasme voor de fotografie met u.  In deze workshops leer ik u anders naar het landschap en de natuur kijken en wil ik u inspireren en enthousiasmeren om er vooral veel op uit te trekken met de camera!

Mijn specialisatie is dus de landschapsfotografie; harmonie en rust zijn belangrijke kenmerken in mijn foto’s, oftewel Healing Art.

Naast de workshops geef ik lezingen en schrijf materiaal- en portfolio reviews voor fotografie magazines.
Via fotoagentschap Buiten-Beeld worden mijn foto’s verkocht aan o.a. klanten als: ANWB, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Vogelbescherming.

Ik ben ambassadeur van Haida Filters.

Haida Photo

 

Apparatuur

Tot februari 2016 heb ik Canon Eos apparatuur gebruikt. Mijn meest gebruikte camera was de Canon EOS 5D Mark2. In mijn zoektocht naar apparatuur wat minder zwaar was is mijn oog op de Sony A7 systeem camera’s gevallen. Na een jaar de Sony A7 getest te hebben was ik overtuigd. Ik was verbaasd over de kwaliteit van de beelden die uit deze camera kwamen. Deze camera produceert mooie heldere, kleurrijke en scherpe beelden. Ik besloot om mijn Canon apparatuur in te ruilen voor Sony apparatuur. Ik gebruik nu meerdere camera’s uit de Sony A7R serie om mijn landschapsfoto’s te maken. De hoge resolutie en het prachtige dynamische bereik van deze camera’s zijn ideaal voor mij als landschapsfotograaf.

Apparatuur

  • Sony A7R
  • Sony A7Rii
  • Sony A7Riii
  • Sony-Zeiss 16-35 f4
  • Sony-Zeiss 24-70 F7
  • Sony-Zeiss 70-200 F4

Ik gebruik Gitzo en Benro statieven in combinatie met een Kirk en Benro balhoofd en L-plates wat een mooie stevige combinatie is.

Grijs verloopfilters zijn onontbeerlijk voor mooie uitgebalanceerde landschapsfoto’s. Ik gebruik filters van Haida. De M10 houder met zijn “slide-in” filters en de Red-Diamond GND en ND filters zijn zeer gebruikersvriendelijk en van zeer goede kwaliteit.

Beeld bewerking

Ik gebruik hoofdzakelijk Adobe producten voor mijn beeld bewerking. Adobe Lightroom, Photoshop en Luminar zijn mijn meest gebruikte programma’s.

Copyright © Ron ter Burg Photography

Alle afbeeldingen en overige content op deze site zijn eigendom van Ron ter Burg Photography. Deze site en content op deze site mag niet worden gedownload, gekopieerd en overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Ron ter Burg. Copyright © Ron ter Burg Photography, all rights reserved.

Verkoop en informatie

Neem voor advies en informatie contact op via:

Telefoon:  +31 (0)6 54 75 55 73
Mail: info@ronterburg.com