.single.et_pb_pagebuilder_layout.et_full_width_page .et_post_meta_wrapper{display:none;}

 “Ron ter Burg’s Blog.”

“sharing some thoughts, what’s on his mind.”

Bloeiende Heide

Afgelopen zaterdag 22 augustus heb ik een workshop Bloeiende Heide gegeven op het Aekingerzand.

In deze tijden van droogte staat de heide vaak maar kort in bloei. Soms kan het beste van de bloei binnen een week eraf zijn. Daarom ben ik ter voorbereiding op deze workshop een aantal keren gaan checken hoe de bloeiende heide erbij stond.

Zo ook afgelopen woendagavond én onder het motto “nu we er dan toch zijn” had ik me voorgenomen om meteen even de zonsondergang mee te pakken.

Aangezien de bloeiende heide in het Aekingerzand aangeduid staat als kwetsbaar gebied, ben ik een beetje aan de randen van het gebied gebleven. Mijn motto is en blijft: fotograferen doe je met respect voor de natuur.

Dan maar op zoek naar een geschikte compositie en dat bleek een lastige te zijn. Al snel had ik een mooie composie gevonden met daarin bloeiende heide en prachtig contrasterende dennenboompjes. Echter lukte het mij niet om een mooie compositie te maken waarin ik alle elementen kon betrekken voor de compositie die ik in mijn hoofd had. Mijn 16mm was simpelweg te weinig. De oplossing was een panorama van deze situatie te schieten.

Gewoon met mijn balhoofd schoot ik een aantal panorama’s waarvan deze pano van 4 beelden de mooiste bleek te zijn. Zo blijkt maar weer dat je een situatie goed moet uitnutten met diverse technieken voor het beste resultaat.

 

Op 22 augustus ben ik met een groepje enthousiaste workshopdeelnemers de bloeiende heide gaan fotograferen op het Aekingerzand.  Dit betekende vroeg op staan voor iedereen. Mijn wekker ging om 3 uur, zodat ik, samen met mijn vrouw, de koffie en thee kon verzorgen voor de deelnemers. Koffie is bij dit soort vroege ochtend exercities onontbeerlijk.

Iedere keer ben ik weer verrast hoeveel verschillende onderwerpen dit gebied fotografisch te bieden heeft. Naast prachtige heide, die op dat moment op een deel van het heideveld mooi in bloei stond heeft het Aekingerzand prachtige zandduinen, vennen en uitgestrekte zandvlaktes te bieden.

Met een deel van de groep zijn we aan het eind van de workshop een hoge zandduin opgelopen waar je een mooi overzicht hebt over een deel van de zandvlakte en het heideveld. Deze situatie leende zich natuurlijk ook prima voor een prachtige panorama.

Naast het gebied ook meteen maar de overgebleven deelnemers meegenomen in de panorama, wat een leuke groepsfoto opgeleverd heeft.

Ik kijk terug op een leuke en supergezellige ochtend.

Op naar de volgende!

Terug naar het Blog

Copyright © Ron ter Burg Photography

Alle afbeeldingen en overige content op deze site zijn eigendom van Ron ter Burg Photography. Deze site en content op deze site mag niet worden gedownload, gekopieerd en overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Ron ter Burg. Copyright © Ron ter Burg Photography, all rights reserved.

Verkoop en informatie

Neem voor advies en informatie contact op via:

Telefoon:  +31 (0)6 54 75 55 73
Mail: info@ronterburg.com